A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Грузчанська гімназія
Кролевецької міської ради

ЯК НЕ ЗДУРІТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 04.01.2024 09:59
Кількість переглядів: 68

Наше життя зводиться до задоволення потреб з піраміди Маслоу. Зараз розбомблені наші базові потреби ( безпека, робота, їжа, житло). Навіть якщо у місті зараз спокійно, ми переживаємо, бо можуть почати бомбити???? кожної миті, це дуже страшно і дуже виснажує психіку. Навіть якщо ми будемо далеко...ми будемо переживати за своє майно???? і своїх рідних ????та друзів. Отож, де б ми не були, всім українцям ????????зараз важко! І якщо постійно перебувати в паніці, страху, не їсти, не спати то можна вгробити ????своє здоров'я! Війна закінчиться а болячки ні!

Отже:

????Не забороняй відчувати собі, що відчуваєш. ????Наш організм, як комп'ютер, якщо відкрити 45 вкладок і фотошоп, він починає грітися і глючити. Емоції потрібно проживати і вивільняти.????

???? Питай в себе: "Що я відчуваю?", " Чим я можу собі допомогти?". Хочеш плакати- плач! Матюкатися?- вперед! Кричи, бий подушку, пиши у щоденнику весь свій гнів що накопився. Без цензури,???? без самокритики.

????Бігом пробач собі все! Не має причин на себе ображатися! Не ставай собі катом! Ти не агресор! Війна не твоя!????

????Старайся дотримуватися ритуалів кожного дня, у тому, що можеш контролювати. Важливо щоб мозок знав, що є речі які він контролює. Я продовжую пити вранці каву, лягаю і прокидаюсь в межах свого графіку. Продумай ????над всім, що ти можеш контролювати!.?????????

????Сон. Не думай що то не важливо. Зараз це єдиний доступний засіб перезапуску організму. Якщо не можеш заснути, спробуй лягти в позу ембріона, як колись у мами у пузіку, обгорнути себе ковдрою і так поспи.

????Обіймайся з друзями та ріднею, кажіть одне одному слова любові!????????????

????Не забороняй собі сміятися! Сміх???? навіть на війні рятує нашу психіку!

????Візуалізуй плани на мирний час.?????????????????

????Медитуй за допомогою додатка Svitlo, або слухай шум води та спів птахів на ютубі.????

????Роби дихальні практики. Заземляйся( інформацію можна знайти в попередніх постах).

Будь ласка, бережи себе, дякуй собі за все, що ти робиш,піклуйся про себе! І пам'ятай, під час війни немає слів " недостатньо роблю". Ти не винуватець війни, забезпеч собі безпеку. Обіймаю.????

Інформацію взято з https://instagram.com/ya.marien?utm_medium=copy_link


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора