A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Грузчанська гімназія
Кролевецької міської ради

7 порад, щоб перемогти страхи

Дата: 04.09.2023 12:39
Кількість переглядів: 35

частіше залишатися в спокої та не дозволити собі зійти з розуму? Психолог Олена Шершньова радить: що робити, якщо тобі страшно та тривожно:

1. Озвуч власний страх. По-перше, найстрашніше — невідоме. Уточнивши, що саме лякає найбільше, ти зможеш подивитись страху в обличчя. По-друге, проговорювання почуттів знижує їхню інтенсивність. По-третє, озвучивши конкретний страх, ти можеш продумати конкретні заходи безпеки.

2. Зроби усе, що залежить від тебе. Страх потрібний саме для того, щоб спонукати до дій. Тож зроби все, що можеш зробити, щоб максимально убезпечити себе в цей час.

3. Виспись. Відсутність сну сильно б`є по психологічному стану. Депресія, параноя і навіть галюцинації — лише деякі симптоми депривації сну. З урахуванням частих попереджувальних сирен та безсонних ночей у бомбосховищах, спи за будь-якої можливості.

4. Їж. Відсутність апетиту на нервовому ґрунті може призводити до того, що людина буквально перестає їсти. Але це лише посилить загальне фізичне та емоційне виснаження. Споживай хоча б мінімальну кількість калорій на день: 1200 — для жінок, 1800 — для чоловіків.

5. Допомагай іншим. Далай-лама каже, що найкращий засіб від тривоги та горя — підтримка тих, кому гірше, ніж нам. Зараз є безліч можливостей підтримати тих, хто постраждав: фінансами, медикаментами, їжею, здачею крові та хоч добрим словом.

6. Шукай однодумців. Підтримку інших людей важко переоцінити. Будь на зв`язку із близькими, друзями, сусідами. Як кажуть, зараз просте смс: «Як ти?» = «Я тебе кохаю».

7. Вір у краще. Молись. Сподівайся. Візуалізуй. Це допоможе переналаштуватись тут і зараз. На потужному колективному полі — створити справжнє диво.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора